De verbindende muur

Stichting GremLem heeft samen met Boerderij De Heemen en kunstenares Miriam Geerts het concept ontwikkeld om de zogeheten sleufsilo bij de boerderij te beschilderen met een kunstwerk dat gemaakt is door de kinderen van Stedum.

Van de kindertekeningen is één definitief ontwerp gemaakt door Miriam Geerts. Dit ontwerp is op de sleufsilo geschilderd met medewerking van de kinderen die hun eigen tekening hebben ingeschilderd.

De muurschildering op de sleufsilo is feestelijk onthuld waarbij alle inwoners van Stedum uitgenodigd waren. Alle bezoekers konden na de onthulling nog genieten van diverse stamppotten in de zogenaamde Maïskamer: in een maïsveld, precies tegenover de Verbindende Muur, is een ruimte van 5 x 5 meter “schoongemaakt” en daar is een soort eetkamer ingericht.

Tijdens de opening is ook het boekje De Verbindende Muur gepresenteerd. Dit boekje is naar aanleiding van het project door stichting GremLem uitgegeven. Kinderen die deel hebben genomen aan het project hebben het boekje gekregen.